De Kalverhouders

Een speenbak?? Is dat wat voor de Kalverhouders? Ja Zeker!! De eerste ervaringen zijn zo positief. Zowel voor dier als mens.

Speciaal voor de Kalverhouders, waarbij we werken met meerdere groepen van maximaal 6 kalveren (of max 12 met 2 ECF6 drinkers), hebben we het “Swing-Over” systeem ontwikkeld. Dit om ervoor te zorgen dat we op een zo hygiënische manier melk kunnen verstreken aan meerdere groepen kalveren.

Het Wennemars ECF Kalverdrinksysteem is ontwikkeld vanuit de praktijk. Met, voor en door Boeren! 

Met de familie Hag uit Haaksbergen hebben we het “Swing-Over” systeem verder geoptimaliseerd.

Even de voordelen van het ECF Kalverdrinksysteem van Wennemars op een rijtje:

  • zeer sterk en degelijk
  • makkelijk schoon te maken
  • makkelijk spenen verwisselen
  • wordt niet afgegooid door de kalveren.
  • kantelbaar of draaibaar
  • Maatwerk voor ieder kalverstal. Wij maken het pas voor u.

 

Met de familie Katier uit Bentelo hebben we het “Turn-Over” systeem verder ontwikkeld.

De familie Woltinge heeft de kalveren op stro. Normaal kregen ze kalveren aan op 10 weken leeftijd. Hun hebben ze het zelf in de hand. Het resultaat? “Nu, op 8 weken leeftijd hebben we zwaardere kalveren dan dat we anders aangeleverd kregen op 10 weken leeftijd”  aldus Henry en  Inge Woltinge.  We zijn blij met de investering.

 

Wat opvallend is van de eerste gebruikers is dat het een enorme arbeidsverlichting is. Geen eenlingboxen meer opbouw, geen emmerrekken optillen en het werkt gewoon makkelijker. Ook voor de dierwelzijn is het een enorme verbetering. Minder stress en meer groei van dezelfde hoeveelheid melk en krachtvoer.

Fysische nutrition noemen we dat in “Huize Wennemars”

Als we met de natuur van het dier meegaan, gaat het makkelijker. Een kalf drinkt nu eenmaal melk met de neus omhoog. Zuigend voor elke slok melk. Door het krachtige zuigen, in een natuurlijke drinkhouding, is er een goede slokdarmsleufreflex. Dit voorkomt dat er melk in de pens terecht komt. Melk hoort in de lebmaag. Bij dit krachtige zuigen komt veel speeksel. Dit speeksel heeft een positieve werking op de vertering. Het buffert, en werkt weerstandsverhogend. Lees hierover meer op pagina

 

kalverdrinksystemen

 

Bel ons voor meer informatie. Wij komen graag bij u aan om het ECF Kalverdrinksysteem verder toe te lichten. Maatwerk vinden wij belangrijk. Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

 

De “Gebruikers van het eerste uur” hebben we gevraagd om in 1 of 2 zinnen te vertellen hoe het ECF systeem hun bevalt.

Fam Hag: “De ECF Kalverdrinkbakken geven ons veel werkplezier gelijk vanaf aankomst. Geen gedoe met babyboxen en gelijk vanaf Dag 1 relax bij elkaar in de groep.”

Wilma en Robert Katier: “Wij zijn blij dat we zijn overgestapt naar het ECF systeem. Het werkt arbeidsverlichtend en het komt de diergezondheid ten goede!”

Klaas Boessenkool: “ECF is een mooi systeem, makkelijk om mee te werken en een boel arbeidsgemak.”

Inge en Henry Woltinge: “Wij zijn super tevreden over de ECF speenbakken vanwege het drinkcomfort van de kalveren door de nabootsing van de natuurlijke drinkhouding. Voor ons zijn de bakken makkelijk schoon te houden en de spenen makkelijk te vervangen. Echt een aanrader voor iedereen die kalveren houdt en heeft.”

Top Kalvermesterij BV: “Door het gebruik van de ECF speenbakken ervaren we grote voordelen in de vertering, de rust in de stal en minder urinedrinkers. Ook ontwikkelen de kalveren beter en nemen ze het ruwvoer sneller op!”