ECF kalverdrinksystemen

Een nieuw kalverdrinksysteem van Wennemars

ECF (Enjoy Calf Feeding)

In 2016 zijn we begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe speenemmer voor kalveren. De moeilijkste periode van de kalveropfok zit in de eerste 14 dagen. Hygiëne is een heel belangrijk punt. Schoon drinkmateriaal is een must. Maar hoeveel tijd zijn we kwijt aan het wassen van emmers, het los draaien van spenen en het schoonmaken daarvan?

Wij hebben nagedacht over deze problematiek!!

Milk Bar heeft ons geleerd dat de langzame speen het gezondheidseffect geeft. Die speen hebben we nodig in de eerste 14 dagen. We hebben een emmer nodig die past op het meest gebruikte ophangsysteem, die makkelijker schoon te maken is en die voorzien is van een deksel. Makkelijk schoon houden betekend zo glad mogelijk. Zo is het idee ontstaan om de speen in de wand van de emmer te monteren. We trekken de speen in een holte. Hierdoor zit de speen ook altijd in de juiste positie en kan niet draaien. De schuine bodem zorgt ervoor dat alle melk naar de speen stroomt. De ECF speen is open aan de achterkant. Deze spoelt gelijk mee met het wassen van de emmer.

Het werken met een open speen heeft veel voordelen. Voor het kalf is de zuigbeweging veel natuurlijker, de melk komt langzamer, ze moet zuigen om de melk te krijgen en produceert daarbij veel speeksel. De kans op verslikken is nihil. Krachtig zuigen in een natuurlijke drinkhouding zorgt voor een goede slokdarmsleufreflex. Zo stroomt de melk langs de pens door naar de lebmaag. Het speeksel zorgt ervoor dat de Ph stabiel blijft waardoor de vertering efficiënter verloopt. Dit voorkomt voedingsdiarree en pensdrinkers. Dit zijn de basiselementen voor een gezonde kalveropfok.

Onze range bestaat uit ECF1 Speenemmer en ECF6 Drinker. Natuurlijk kunnen aan de groepsbar ook 2,3,4,5 kalveren drinken. We werken dan met een Plug voor ECF6 Drinker die de overige gaten dicht. De spenen zijn makkelijk te verwisselen en kunnen zo met het kalf mee naar de groepsbar de ECF6 speenemmer. Zo hebben we 1 systeem en 1 speen. Geen overgangen meer tussen verschillende spenen.

Uniek aan het Wennemars ECF Kalverdrinksysteem

  • De speen is weggewerkt in de wand van de emmer = gepatenteerd
  • De speen zit altijd in de juiste positie en kan niet draaien
  • De binnenkant van de emmer is glad en vlak = hygiëne
  • Alle drinkers zijn uitgerust met een deksel = geen katten, vliegen, stro en ander ongewenst bezoek
  • De ECF 1 drinker hangt aan het meest gebruikte ophangsysteem
  • De ECF 6 Drinker hangt aan een ECF6 Wennemars Adaptor (standaard) = in hoogte instelbaar (juiste positie speen 60 a 70 cm voor de meest natuurlijke drinkhouding)
  • De Kalverspeen voor ECF drinkers is gemaakt van natuurlijk rubber en is makkelijk te verwisselen

Het monteren van de ECF6 Wennemars Adaptor (standaard) gaat eenvoudig. Neem eenmalig de tijd om de adaptor goed te monteren.

Met de groene knop bovenop de adaptor is de ECF 6 Drinker te vergrendelen. Zo kunnen de kalveren de ECF 6 Drinkbar niet van het hek afstoten.

In één beweging zetten we de ECF6 Drinkbar op de adaptor. Makkelijk en snel.

Het verwisselen van de Kalverspeen voor ECF drinker is vrouwvriendelijk!

Waarom verkopen we de spenen los van de emmers?

Als we de ECF 6 drinker verkopen met spenen aan de bar, dan wordt er helemaal niet over nagedacht. Het is een kalverdrinksysteem dat begint in de eenlingbox. We nemen dan het kalf en de speen vanuit de eenlingbox mee naar de ECF 6 drinker.