Keenan in de media

Minutieus mengen en melken

Met een economisch jaarresultaat van 2988 euro zijn de zestig melkkoeien van Patriek en Steven De Muer uit het Oost-Vlaamse Lotenhulle koploper in de Vlaamse productiestatistieken. Een tot in de puntjes goed uitgevoerd management staat aan de basis van de hoge productiekengetallen.

Lees meer


Meer melk met minder voer

Onderzoekers van verschillende universiteiten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten tonen aan dat voeren met een 6-peddel voermengwagen van Keenan in combinatie met hun strategische voeradvies de voerefficiëntie met 15 tot 30 procent verbetert. Met gemiddeld een kilogram minder droge stof per koe per dag stijgt de melkproductie met 1 tot 2,5 liter per koe per dag. Daarbij zijn de gehaltes beter en dalen de dier gezondheidsproblemen. Wetenschappelijke gegevens van Nederlandse gebruikers zijn er nog niet.

Lees meer


Keenan zorgt voor meest homogene voer

De Keenan voermengmachines BH 160 en K 160 legden tijdens demonstraties in Vlaanderen het meest homogene mengsel in de voergang. Geen verrassing voor degenen die het mengsysteem met zes peddels al kennen.

Lees meer


Geen voerwagen maar voerconcept

Keenan verkoopt geen voermengwagen maar een voerconcept. De wagen zelf interesseert de verkopers dan ook niet het meest. Zij vertellen vooral over wat de koe nodig heeft. Gebruikers zweren bij hun Keenan.

Lees meer


Geur en smaak boven VEM

Maaien omdat de buurman dat doet, of een weloverwogen keuze voor het juiste tijdstip. Volgens veevoederadviseur Aart Malestein kan al op het tijdstip van maaien de kuilkwaliteit in belangrijke mate worden bepaald.

Lees meer


Voer voelen, ruiken en zien

Hij trekt graag zijn eigen plan en is nuchter. Adviseur Aart Malestein bekijkt, voelt en ruikt voer om tot een advies te komen. Het analyseformulier (uit het laboratorium) vervult een bijrol. Hij is wars van ingewikkelde oplossingen. ‘Hoe simpeler het rantsoen, hoe kleiner de kans op fouten.’

Lees meer


Doordacht koeien en kalveren voederen

Voermengwagenfabrikant Keenan is een apartere speler op de markt van voermengwagens. Ten opzichte van de meer bekende verticale en horizontale mengvijzelsystemen, zweert de fabrikant bij zijn ‘peddelmengsysteem’. Keenan verkondigt reeds lang dat dit principe voor toegenomen productie en diergezondheid zorgt. Recent werd deze stelling door onafhankelijk onderzoek wetenschappelijk onderbouwd en door een internationale persdag gecommuniceerd.

Lees meer


Bedrijfsomslag door voermengwagen

De komst van een voermengwagen zorgde bij maatschap Breukink uit Brummen voor een voer- én oogstomslag. Vaker maaien, meer hooi, eigen CCM en minder krachtvoer zorgden voor een betere gezondheid en een hogere melkproductie.

Lees meer


Mengen goed, maar duur

Voerspecialisten zijn het erover eens dat vanuit de koe gedacht de voermengwagen het beste voersysteem is.
Maar welke rol spelen arbeid en kosten? De meningen over blokken voor het voerhek lopen uiteen.
Te veel veehouders die een voermengwagen gebruiken, benutten deze slecht.

Lees meer


Gemengde gevoelens bij mengprincipes

Is de peddelmenger de Mercedes onder de voermengwagens?
Het systeem valt qua prijs in elk geval in de hogere segmenten en claimt bovengemiddelde prestaties op de ‘baan’. Toch kennen ook andere systemen hun fans.

Lees meer: Hans Mortier. 5 cm blijft 5 cm en deel 2: Hans Mortier 5 cm blijft 5 cm deel 2